Oordeel Zacht, van tunnelvisie naar wijsheid

Ik had een succesvolle carrière als consultant in Amsterdam en New York, totdat mijn carrière niet meer te combineren viel met mijn gezin. De zwangerschap van mijn derde kindje dwong mij om zeven weken stil te liggen in een ziekenhuisbed. Pas toen het leven van mij en mijn ongeboren zoon aan een zijden draadje bleken te hangen, kwam ik noodgedwongen tot stilstand. En kon ik niet meer ontsnappen aan mijn schadelijke zelfbeeld.

Ik ontdekte hoe hard ik oordeelde over mijzelf, over anderen en over mijn omgeving. Met het wegvallen van mijn werk voelde het alsof ik geen identiteit meer had. Wie was Anne-Barbara? Eén ding wist ik zeker: ik oordeelde.

Vanuit mijn fascinatie voor oordelen en de wens om vol te willen leven, dook ik diep in de wereld van oordelen. Mijn onderzoeks- en bewustwordingsproces leidde mij langs inzichten uit de Westerse neurowetenschap, filosofie en psychologie en Oosterse ervaringsleringen als mindfulness, insight dialogue, het non-dualisme en Boeddhisme. Hieruit ontwikkelde ik Oordeel zacht: de weg van beseffen, bekijken en accepteren naar wijs communiceren.

Dit boek neemt je mee in mijn ontdekkingstocht naar het waarom van oordelen, de gevolgen van oordelen en de transformatie naar zacht oordelen. Van onbewust automatisch reageren naar bewuste response geven, waardoor vertrouwen, verbinding en veerkracht ontstaan. Dit leidt tot wijsheid bij elke interactie met jezelf en anderen.