Masterclass: Ik oordeel, en nu?

‘Iedereen oordeelt toch? Kunnen en moeten we daar iets mee doen?’

Tijdens de Masterclass; Ik oordeel, en nu? krijg je een sneak preview van wat zacht oordelen voor jou en je manier van leven kan betekenen.
Voor een ieder die zichzelf, inclusief triggers en gedrag, serieus neemt en beter wil begrijpen.

En daar is niets zweverigs aan!

Individueel programma

Loop je vast in je eigen gedachtenstroom of in het contact met anderen, bijvoorbeeld je partner of naasten? Sta je voor een grote verandering? Of mis je iets in je leven dat je vruchteloos buiten jezelf zoekt in spullen, werk en/of een volle agenda? 

Voor mensen met deze hulpvraag, heb ik de Oordeel-Zacht-Challenge ontwikkeld vanuit inzichten uit de Westerse neurowetenschap, filosofie en psychologie en Oosterse ervaringsleringen als mindfulness, insight dialogue, het non-dualisme en Boeddhisme. De challenge kun je naar behoefte combineren met individuele coachingssessies en het Mentaal Fit-Programma. 

Je hebt de keuze uit 3 Oordeel-Zacht programma’s:

Do It Yourself

Je doorloopt in drie maanden zelfstandig de Oordeel Zacht-Challenge. Lees verder

Do It Yourself met Coaching

Je doorloopt in drie maanden de Oordeel Zacht-Challenge en gaat gedurende het programma vier keer in gesprek met Anne-Barbara. Lees verder

Mentaal Fit en Zacht Oordelen

In een periode van totaal zes maanden doorloop je voorafgaand aan de Oordeel-Zacht-Challenge met coaching het individuele Mentaal Fit 1:1 programma. Lees verder

Bij inschrijving van één van de programma’s krijg je het Oordeel-zacht-challenge pakket kado met onder andere het boek Oordeel zacht, van tunnelvisie naar wijsheid en een Oordeel zacht notitieboek.

Twijfel je welk programma het beste past bij jouw hulpvraag? Neem vrijblijvend contact op om te overleggen of ervaar de eerste 6 dagen eerst gratis waarna je de keuze hebt om er vol voor te gaan.  

Hieronder volgt meer uitgebreide uitleg per programma-onderdeel:

Oordeel-Zacht-Challenge

De Oordeel-Zacht-Challenge is er op gericht oordelend gedrag te overschrijven. In drie maanden bewandel je de weg naar zacht oordelen; van beseffen, bekijken en accepteren naar wijs communiceren.

Iedere 3 dagen ontvang je van mij om 20:00 uur een mail met een vraag over de afgelopen dagen, en een opdracht voor de dagen die komen. De vraag voor de dag beantwoord je door minimaal 5 minuten te schrijven met een pen in een dagboek of notitieboek. Waarom een fysieke pen? Omdat het leerproces beter beklijft door te schrijven in vergelijking met typen.

De challenge doe je zelf, voor jezelf. Niemand leest wat jij opschrijft. Door elke dag te schrijven, word je je bewust van gedachten en oordelen die jouw gedrag, gevoel en handelen onbewust sturen. 

Na het afronden van de Oordeel-zacht-challenge: 

 • Ben je in staat oordelen over jezelf en anderen te herkennen, in plaats van meegesleurd te worden door emoties. En gedrag te vertonen waar je achteraf spijt van hebt.
 • Heb je de oorzaak van je oordelen over jezelf en anderen onderzocht en voel je eerder de trigger tot oordelen aankomen.
 • Heb je geleerd met vriendelijkheid om te gaan met de oordelen over jezelf en anderen.
 • Zie je de keuzes die je hebt tijdens je communicatie en interactie met anderen en jezelf.
 • Je hebt je mentale gereedschapskist aangevuld met tools die jou milder, wijzer en empathischer door het leven laten gaan.

Kortom, na deze drie maanden snap je vanuit welk wereldbeeld je handelt en oordeelt. Je herkent jouw triggers en gaat van onbewust oordelen naar bewust oordelen. Vanuit dit vergrote bewustzijn ben je in staat een keuze te maken. Ga ik oordelen? 

Individuele Coaching

Mijn coachingsstijl wordt omschreven als warm, open en betrokken. In mijn gesprekken maak ik gebruik van mijn ervaring en kennis als gecertificeerd Mindfulness Based Stress Reduction trainer en consultant. Ik ga jou niet vertellen hoe jij je leven moet leiden, maar functioneer als jouw spiegel. Door middel van ervaringsoefeningen, gesprekken en thuisopdrachten ga je zelf ontdekken waar jouw triggers tot oordelen zitten. Samen werken we toe naar jouw opgestelde doel. 

 

Mentaal Fit 1:1 programma

Duizelt je hoofd nog bij het idee zelf aan de slag te gaan met je oordelen? En/of heb je nog weinig ervaring met zelfreflectie of bewustwording? Dan raad ik je het 1:1 Mentaal Fit traject bij mijn collega Sylvia van Zweeden van Keep Moving Forward. Hier leer je wat bewust zijn is en hoe dat voelt. Tijdens de Mentaal Fit training leer je wat echt belangrijk voor jou is en waar je aandacht en energie aan wilt besteden. Door beter voor jezelf te zorgen en met meer aandacht je dagelijkse dingen te doen, vergroot je je bewustwording en krijg je meer grip op je gedachten en emoties. De Oordeel-Zacht-Challenge sluit naadloos aan op het 1:1 Mentaal Fit traject.

Na het afronden van het Mentaal Fit 1:1 programma: 

 • Ervaar je minder stress door het trainen van een andere mindset
 • Kun je je beter ontspannen en meer genieten van het leven 
 • Pieker je minder en slaap je beter
 • Is je concentratie verbetert
 • Heb je minder last van lichamelijke kwaaltjes
 • Ben je vriendelijker naar jezelf en word je meer bewust van oordelen
 • Is je zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap vergroot
 • Heb je meer veerkracht ontwikkelt en kun je beter met tegenslagen omgaan