Zacht oordelen is wijs kunnen zijn op de momenten dat wijsheid niet de eerste automatische reactie is

Anne-Barbara Lemmens

Oordeel Zacht 30 Day Challenge

Elke onbewuste reactie op een situatie bevat een oordeel, jouw oordeel.

Ben je je ervan bewust dat je zoveel over dingen oordeelt? Over je eigen handelen of het handelen van anderen?

Merk je dat wat anderen niet of wel doen of zeggen vaak onderwerp van gesprek is met vrienden of collega’s of in je eigen gedachten?

Of denk je dat oordelen jouw leven juist helemaal niet zo beïnvloeden, maar is het wel heel druk in je hoofd?

Dan is deze 30-day challenge naar zacht oordelen iets voor jou. In 30 dagen bewandel je de weg naar zacht oordelen; van beseffen, bekijken en accepteren tot wijs communiceren. Het Oordeel Zacht kader is ontwikkelt door inzichten uit de Westerse neurowetenschap, filosofie en psychologie en Oosterse ervaringsleringen als mindfulness, insight dialogue, en het non-dualisme en Boeddhisme te combineren.

Elke dag, 30 dagen lang, ontvang je om 20.00 uur een bericht van Oordeel Zacht met een vraag over die dag en een opdracht voor de volgende dag. De vragen en opdrachten zetten je aan tot nadenken en maken je bewust van je eigen gedrag, gedachten en gewoonten. De vraag voor de dag beantwoord je door minimaal 5 minuten te schrijven met een pen in jouw eigen notitieboek. De challenge doe je zelf, voor jezelf. Niemand leest wat jij opschrijft. Door elke dag te schrijven geef je de ruimte aan je onbewuste gedachten om bewust te worden.

Het effect? Vertrouwen, verbinding en veerkracht voor jezelf en naar anderen. En dat is wijsheid.

De challenge is een volledig Do-It-Yourself programma met de mogelijkheid om 1-op-1 coachingsessies toe te voegen tijdens de challenge. Het wijst zich allemaal vanzelf. Na je inschrijving kun je zelf nog bepalen wanneer je start.

Omdat ik wil vieren dat mijn boek Oordeel zacht, van tunnelvisie naar wijsheid vanaf nu verkrijgbaar is, krijg je tijdelijk 20% korting op de challenge-prijs bij aankoop van mijn boek! De kortingscode ontvang je samen met het boek.

In dit filmpje deel ik meer achtergrond over de challenge. Mocht je nog wat meer achtergrond informatie willen, neem dan contact met me op via ab@oordeelzacht.nl. Dan kijken we samen hoe we de Oordeel Zacht 30-Day challenge het beste voor je kunnen inrichten.

Feedback van mensen die je voorgingen:

“De reflectie over zelfoordelen zijn mij het meeste bij gebleven. Ik loop al een tijdje tegen zelfoordelen aan. Ik heb de neiging om altijd maar beter, meer, groter, sneller, etc. te willen hebben / bereiken en veelal niet tevreden te zijn met het resultaat. Zelfs als ik vervolgens positieve feedback krijg over een behaalde prestatie kan ik deze bagatelliseren door te zeggen dat er nog ruimte voor verbetering is. Tja, dat was best wel een eye opener.”

“De vragen rondom de vier aandachtspunten Gedachte, Oordeel, Emotie, Keuze gebruik ik elke dag ook na de challenge. Dit is voor mij de kern waar het om draait in de omgang met anderen en met mijzelf.”