Meditaties

Laagdrempelig kennismaken met mediteren, leren je anker te kunnen vinden zonder te oordelen, met mildheid en vriendelijkheid. Oefenen met er bewust zijn, nu, op dit moment. Signalen van je lichaam kunnen voelen. Deze meditaties geven je tools voor wat zacht oordelen voor jou kan betekenen.

Oordeel zacht meditatie – Rust

Laagdrempelig kennismaken met mediteren, leren je anker te kunnen vinden zonder te oordelen, met mildheid en vriendelijkheid. Deze meditatie geeft stof tot nadenken / filosoferen wat rust voor jou betekent.

Oordeel zacht meditatie – Bewust zijn

Oefenen in er bewust zijn door signalen van je lichaam te kunnen voelen. Deze meditatie geeft je tools voor wat zacht oordelen voor jou kan betekenen.

Oordeel zacht meditatie – Metta, vriendelijkheid

Metta-meditatie waarbij we oefenen met vriendelijkheidswensen naar onszelf en een dierbare.

Oordeel zacht meditatie – Bodyscan

‘Ik weet het rationeel wel, maar voel het niet…’
Met deze bodyscan oefen je ‘op het droge’ opmerkzaam te zijn wat je voelt in je lichaam. Door bewuster te worden van signalen van je lichaam wordt je ook bewuster van emoties, je eigen grenzen, gewoontes en zelfs je gedrag.

Oordeel zacht meditatie – Loopmeditatie

‘Groei komt pas als je kan loslaten wat er moet gebeuren’ – A.H. Almaas
Ervaar hoe het is om je volle aandacht te richten op stap voor stap te lopen. Merk op welke emoties, gedachten en lichamelijke sensaties opkomen en breng je aandacht weer terug naar het lopen. Telkens weer. Dat is oefenen in opmerkzaamheid.

Oordeel zacht meditatie – Emoties

‘Emotions are not reactions to the world, they are your constructions of the world’ – Lisa Feldman Barrett.
Tijdens deze meditatie oefen je emoties echt te voelen in je lichaam. In het dagelijks leven proberen te luisteren naar de signalen van je lichaam voordat je oordeelt kan heel waardevol en wijs zijn.

Oordeel zacht meditatie – Verstilling

Meditatie met begeleiding voor aandacht voor verschillende aandachtsvelden; adem, lichaam, gedachten, emoties.